چالشهای هوا کردن فتوبلاگ شخصی! – قسمت سوم
مدیریت فتوبلاگ به کمک سیستم مدیریت محتوای Pixelpost
مطلبی که پیش رو دارید، مدتها پیش در شماره ۹۸ دو هفتهنامه عصر شبکه به چاپ رسیده است. اکنون مناسب دیدم که این مطلب را در اینجا نیز منتشر کنم. قسمت اول و دوم را در اینجا و اینجا بخوانید. در قسمت بعد در مورد افزونههای Pixelpost که در حال حاضر از آنها در فتوبلاگم استفاده میکنم توضیح خواهم داد.
در قسمت قبل در مورد دلایل راهاندازى فتوبلاگ و چگونگى نصب سیستم مدیریت محتواى Pixelpost بطور کامل صحبت شد. در این قسمت مىخواهم شما را با امکانات و قابلیتهاى این سیستم مدیریت محتوا و چگونگى کار با آن آشنا سازم. در واقع در این مطلب نحوه ارسال عکس به فتوبلاگ، تغییر قالب، کار با Addonها و سایر تنظیمات را آموزش خواهم داد.
معرفى کلى بخش مدیریتى
همانطور که در قسمت قبل خواندید در آخرین مرحله نصب Pixelpost با کلیک روى لینک Finished وارد بخش مدیریتى این سیستم مدیریت محتوا خواهید شد. بخش مدیریتى Pixelpost بطور پیشفرض شامل منوهاى New Image (تصویر جدید)، Images (تصاویر)، Categories (موضوعات)، Options (تنظیمات)، General Info (اطلاعات کلى)، Addons (افزونهها) و Logout (خروج) است که شما را با مهمترین قسمتهاى آن آشنا خواهم ساخت.
انتخاب قالب
قبل از ارسال عکس بهتر است به فکر ظاهر فتوبلاگ باشیم. در Pixelpost بطور پیشفرض امکان انتخاب یکى از دو قالب Horizon و Simple از طریق منوى Options و سپس Templates وجود دارد. بدین منظور تنها کافى است از منوى کرکرهاى قالب مورد نظر خود را انتخاب کنید و روى دکمه Update کلیک کنید. اما اگر این دو قالب شما را راضى نمىکند مىتوانید به آدرس http://www.pixelpost.org/extend/templates و از میان نود قالب، قالب دلخواه خود را انتخاب کنید. افزودن یک قالب به Pixelpost نیز بسیار ساده است. تنها کافیست پوشه فایلهاى قالب را که دانلود کردهاید به پوشه Templates در جایى که دیگر فایلها و پوشههاى Pixelpost روى سرور قرار دارند آپلود کنید. پس از این کار امکان انتخاب قالب از منوى کرکرهى مذکور وجود دارد.
فتوبلاگ خود را خوشمزهتر کنید!
همانطور که مىدانید براى اغلب سیستمهاى مدیریت محتوا افزونههایى (Plug-in یا Addon) نوشته مىشود که قابلیتهاى جدیدى را به همراه دارند. Pixelpost نیز از این قاعده مستثنى نیست و شما مىتوانید با مراجعه به آدرس http://www.pixelpost.org/extend/addons افزونههاى بسیارى را به Pixelpost اضافه کرده و فتوبلاگ خود را خوشمزهتر کنید! نصب یک افزونه در Pixelpost مشابه نصب قالب اما کمى پیچیدهتر است. با این وجود کلیت کار این است که باید پوشه فایلهاى افزونه را که دانلود کردهاید به پوشه Addons در جایى که دیگر فایلها و پوشههاى Pixelpost روى سرور قرار دارند آپلود کنید. پس از این کار باید از طریق منوى Addons با کلیک روى عبارت OFF، افزونه مورد نظر را فعال کنید (عبارت On در مقابل هر افزونه به معناى فعال بودن آن است). البته بطور پیشفرض چندین افزونه در قسمت Addons بخش مدیریتى قرار دارند که مهمترین آنها افزونههاى ضداسپم هستند و حتماً توصیه مىکنم یکى از آنها مثلاً Akismet یا Defensio را فعال کنید (این دو افزونه با یکدیگر کار نمىکنند). به علاوه، تنظیمات بیشتر از طریق منوى Options و سپس Spam Control قابل دسترس هستند. در این قسمت مىتوانید کلمه و یا IP مورد نظرتان در قسمت Referrer Banned List وارد کرده و روى دکمه Update All Banlists کلیک کنید تا دریافت اسپمها را محدودتر کنید. البته یکى از مشکلاتى که ممکن است گرفتار آن شوید دریافت بیش از حد اسپم است. در واقع با وجود افزونههاى مذکور باز هم ممکن است اسپمهایى منتشر شوند و یا حجم زیاد اسپمها پهناى باند زیادى را اشغال کنند.
ارسال عکس به فتوبلاگ
اکنون زمان آن فرا رسیده است که اولین عکس را ارسال کنید. بدین منظور در منوى New Image و در قسمت Post a New Image (ارسال یک عکس جدید) روی دکمه Browse کلیک کنید تا مکان عکس مورد نظر را مشخص کنید. سپس در قسمت Image Title و Tags به ترتیب عنوان عکس و تگهاى مرتبط را وارد کنید. در عین حال در Pixelpost امکان دستهبندى عکسها وجود دارد که البته در حالت پیشفرض تنها عبارت default در آن قسمت نمایش داده مىشود. با این وجود جاى نگرانى وجود ندارد. مىتوانید عکس را آپلود کنید و پس از افزودن موضوع دلخواه از طریق منوى Categories، عکس خود را از طریق منوى Images به موضوع مورد نظر بیافزایید. پس از انتخاب موضوع مىتوانید در قسمت Image description / text توضیحى در مورد عکس خود بنویسید. در انتها اگر نمىخواهید زمان ارسال و یا نحوه پذیرش نظرات را تغییر دهید روى دکمه Upload کلیک کنید. پس از کمى انتظار عکس شما در پایین همان صفحه نمایش داده خواهد شد و این به منزله ارسال موفقیتآمیز عکس شما است. در مورد نحوه پذیرش نظرات نیز باید بگویم که امکان تغییر آن به سه حالت Publish instantly (انتشار بىوقفه)، To moderation queue (انتظار براى تایید) و Disable commenting (غیرفعال کردن بخش نظرات) وجود دارد. البته از طریق منوى Options و سپس General نیز مىتوان یک حالت پیشفرض تعیین کرد.
سخن آخر
همانطور که در اولین شماره هم به آن اشاره شد براى راهاندازى یک فتوبلاگ راههاى مختلفى وجود دارد. سادهترین آن استفاده از سرویسدهندگان رایگان وبلاگ است. اما Pixelpost ابزارى است که بطور حرفهاى براى این کار طراحى شده که بسیار مشهور و قدرتمند است و من در این سلسه مقالات سعى کردم شما را بطور کامل با روند راهاندازى فتوبلاگ به کمک Pixelpost آشنا سازم.
منبع: شماره ۹۸ دوهفتهنامه عصر شبکه – احسان عباسی
ممنون از مطالب خوبتون. میخوام بدونم حجم عکس ها در برنامه پیکسل پست در دیتا بیس ذخیره میشه یا در فضای میزبانی هاست؟ نمیدونم باید برای این دو چقدر سفارش بدم چون عکسها در هر کدوم ذخیره بشه بالتبع فضای بیشتری اشغال میکنه.
سلام دوست هنرمند
من ترنج هستم . خوشنویسی می کنم و جدیدا تفننی عکاسی هم می کنم . البته با یه دوربین ساده و معمولی و در مورد هنر عکاسی هم هیچی نمی دونم . خوشحال میشم که عکسهامو ببینید و نظرتونو مرقوم بفرمایید .
سپاس