سه سایت برتر برای ویرایش سرپایی عکس
مقدمه
همواره بر سر ویرایش و یا همان ادیت عکس بحث و جدلهای فراوانی وجود داشته و تعاریف و حد و مرزهای مختلفی برای ویرایش عکس ارائه شده است. به عنوان مثال عدهای بر این باورند که هدف زیبایی است و هر تغییری در یک عکس برای رسیدن به زیباتر شدن آن جایز است. عدهای دیگر بر این باورند که نباید عکسها را دستکاری کرد و اصالت عکسها از نظر آنها بسیار مهم است. از سوی دیگر گستردگی و تنوع سبکها نیز بر این مسئله دامن زده است. به شخصه با حذف و افزودن عنصری در یک عکس موافق نیستم و ورای در نظر گرفتن کیفیت نتیجه آن را تصویرگری میخوانم. اما تغییراتی مانند تنظیم نور، رنگ، کنتراست، سایهها و … که در مواردی برای جبران کاستیهای شرایط محیطی و یا دوربین است را به شدت جایز میدانم. در واقع من نیز به مانند بسیاری معتقدم که پنجاه درصد کیفیت یک عکس به ادیت یا post processing بستگی دارد. در این راستا تصمیم گرفتهام سلسله مطالبی را آماده کنم که کاربران و علاقمندان به عکاسی را با مقوله ویرایش عکس و چگونگی انجام آن آشنا سازم.
ویرایشگرهای آنلاین
ابتدا از دمدستترین و سادهترین روش که ویرایشگرهای آنلاین عکس هستند آغاز میکنم. در اینجا قصد دارم بطور خلاصه سه سایت برتر برای ویرایش عکس را بررسی و معرفی کنم. از مهمترین مزایای اغلب این ویرایشگرها میتوان به دسترسی راحت، رایگان بودن خدمات و عدم نیاز به ثبتنام اشاره کرد.
۱. picnic
ویرایشگر picnic یکی از مشهورترین ویرایشگرهای آنلاین عکس است. در واقع اگر عبارت Online photo editor را در Google جستجو کنید بدون شک یکی از سه نتیجهی برتر، سایت picnic خواهد بود. اکنون با هم نگاهی به این سایت خواهیم داشت و یک عکس را به کمک آن ادیت خواهیم کرد. بنابراین روی دکمه Get started now کلیک میکنم. اکنون روی دکمه Upload a photo کلیک میکنم تا عکس مورد نظر خود را آپلود کنم. پس از آپلود عکس توسط منوهای مختلف که در بالای صفحه قرار گرفتهاند میتوانید عکس خود را ویرایش کنید. به عنوان مثال من ابتدا روی دکمه Auto-fix کلیک میکنم. همانطور که در تصویر دوم مشاهده میکنید نتیجه در مقایسه با عکس اصلی که در تصویر یک نشان داده شده است بد نیست. البته هر گاه که از تغییر اعمال شده راضی نیستید میتوانید روی دکمه Undo کلیک کنید. در ادامه به کمک امکانات موجود در بخشهای Exposure ،Colors و Sharpen عکس را به دلخواه خودم ادیت میکنم و پس از اتمام عملیات از طریق منوی Save & Share به راحتی عکس ادیت شده را ذخیره میکنم. نتیجه کار در تصویر سوم نمایش داده شده است. این ویرایشگر در آدرس زیر قابل دسترس است:
http://www.picnik.com
تصویر ۱
تصویر ۲
تصویر ۳
۲. Photoshop Express Editor
ویراشگر دوم متعلق به شرکت مشهور Adobe است و بسیاری حرفهای طراحی شده است. در اینجا نیز همانطور که در تصویر مشاهده میکنید قسمتهای متعددی برای ادیت عکس در نظر گرفته شدهاند که در سه بخش تنظیمات پایه و ابتدایی (Basic)، تنظیمات (Adjustments) و پیشرفته (Advanced) دستهبندی شدهاند. نکته جالب توجه در مورد این ویرایشگر پیشنمایش تنظیمات مختلف در قالب عکسهای بندانگشتی (Thumbnail) در پایین تصویر است که به کاربر در مورد انتخاب تنظیم مورد نظر کمک میکند. پس از اتمام عملیات با کلیک روی دکمه Done پنجرهای باز میشود که در آن میتوانید عکس ادیت شده را در سه اندازه مختلف ذخیره کنید. البته در این قسمت برخلاف ویرایشگر picnic امکان تنظیم میزان کیفیت عکس و یا ابعاد دلخواه وجود ندارد. نتیجه در تصویر چهارم نمایش داده شده است. این ویرایشگر در آدرس زیر قابل دسترس است:
http://www.photoshop.com/tools?wf=editor
تصویر ۴
۳. FotoFlexer
در زمان نگارش این مطلب سایت FotoFlexer اولین موردی است که در نتایج Google پس از جستجوی عبارت Online photo editor نمایش داده میشود. البته پروسهی بارگذاری سایت و آپلود عکس در این سایت نسبت به دو سایت پیشین طولانیتر است (حداقل برای من که اینطور بود). در این سایت نیز پس از آپلود عکس امکانات متعددی در اختیار کاربر قرار میگیرد. در اینجا نیز قابلیت Auto Fix وجود دارد که البته برخلاف سایت picnic اثرش چندان محسوس نیست. اما در این سایت نسبت به دو ویرایشگر پیشین امکانات بیشتری وجود دارد. به عنوان مثال میتوان یک عکس دیگر را به عکس خود بیافزایید. حتی امکان افزودن انیمیشن به عکس نیز وجود دارد! (این مورد به کار من یکی که نمیآید!). پس از اتمام عملیات با کلیک روی دکمه Save و پس از انتخاب فرمت خروجی JPG یا PNG میتوان عکس ادیت شده را ذخیره کرد. نتیجه را میتوانید در تصویر پنجم مشاهده کنید. این سایت در آدرس زیر قابل دسترس است:
http://fotoflexer.com
تصویر ۵
سخن آخر
شاید اغراق نباشد اگر بگویم بیشترین ابزار آنلاین موجود در وب به ویرایشگرهای عکس اختصاص داده شده است. برخی از این سایتها برای مصارف نسبتا حرفهای (به مانند سایتهایی که معرفی شدند) در نظر گرفته شدهاند و تعدادی نیز به منظور سرگرمی و مواردی از این قبیل طراحی شدهاند. اگر اغلب این سایتها را زیر و رو کنید خواهید دید که این سایتها چندان تفاوت عمدهای با یکدیگر ندارند و در مواردی انتخاب آنها سلیقهای میشود. در بخشهای بعدی از این سلسله مطالب، به روشهای دیگری برای ادیت عکس خواهم پرداخت.
سلام
فقط اولیشو امتحان کردم،عالیه،خیلی کار کردن باهاش راحته و نتیجه ام عالیه،اما رفیق
من منوی share and save پیدا نمی کنم،ینی اصلا هیچ سیوی پیدا نمی کنم
چرا؟
می شه کمکم کنی
save target as
سلام از مطالب خوب سایت شما استفاده کردم موفق باشید
خوشحال میشیم ما رو هم لینک کنید .